IJVV doet goede zaken

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft dinsdagavond een belangrijke overwinning geboekt tegen Stroe. De IJsselmuidenaren wonnen met 3-0 en zijn daarmee zo goed als zeker ontsnapt aan directe degradatie. De ploeg heeft zelfs nog een rele kans om ook de nacompetitie te ontlopen. Door de zege is het gestegen naar de veilige tiende plaats, maar het verschil met de concurrenten VIOS Vaassen en DFS bedraagt maar een punt.

IJVV had op veld 2 in de eerste helft geen kind aan het matige Stroe en zat al snel op het goede spoor. Koen Buikema draaide in de 4e minuut simpel weg bij zijn tegenstander en had alle ruimte om de bal in het doel te schieten. Daarna kreeg IJVV kansen om de score uit te breiden. Dat IJVV niet met een ruimere voorsprong ging rusten, mocht vooral Erik Post zich aanrekenen. De spits verscheen in de 38e minuut alleen voor de keeper, maar in plaats van doeltreffend uit te halen verviel hij in twijfel en legde de bal vervolgens niet goed af. Op slag van rust had de arbiter de bal op de stip moeten leggen toen bij een IJVV-aanval de bal door de Stroe-verdediging twee keer met de hand werd beroerd.

In de tweede helft zette Stroe een tandje bij en zakte IJVV steeds verder weg. De IJsselmuidenaren gingen veel te veel mee in het fysieke spelletje van Stroe en vergaten te voetballen. Bovendien gaf het op het middenveld teveel ruimte weg. In de 55e minuut was Stroe dichtbij de gelijkmaker. Het was een van de weinig echt gevaarlijke momenten voor het IJsselmuidense doel. Twee minuten later schoot Chiel Buikema in kansrijke positie naast.

IJVV kwam in de verdrukking, maar werd geholpen door de arbiter. Een licht duwtje aan het adres van Jaap van Olst werd door de arbiter veel te streng bestraft met een penalty. Dries Huisman schoot de strafschop binnen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, hoewel Stroe tot het einde door bleef strijden. In blessuretijd kwam IJVV nog op 3-0. Erik Post werd net in het strafschopgebied knullig aangetikt door een Stroe-verdediger. Post schoot zelf de strafschop binnen. Door deze nederlaag is rechtstreekse degradatie bijna onafwendbaar voor Stroe.