Verkeerslichten kruispunt Spoorkade/Stadsbrug buiten werking

Partnerbijdrages

KAMPEN - De verkeerslichten op het kruispunt Spoorkade/Stadsbrugin Kampen zijn op 2 mei buiten werking.  Reden hiervoor is het vervangen van de kast van waaruit de aansturing plaatsvindt. De werkzaamheden beginnen om 08.00 uur en duren de hele dag.

Om de overlast te beperken zijn de werkzaamheden gepland in de periode dat de meeste scholen vrij zijn.  Verkeersregelaars zijn die dag aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Inbouw KAR (Korte Afstand Radio)
Gelijktijdig met de vervanging van de kast wordt  in het systeem een KAR-installatie geplaatst. Deze installatie beïnvloedt de verkeerslichten met een radiosignaal. Lijnbussen en hulpdiensten rijden door middel van GPS over een virtuele lus, waarmee de doorstroming van het verkeer beter geregeld is. Naast de kruising van de Spoorkade wordt op een later tijdstip deze installatie ook ingebouwd bij de verkeerslichten op de kruispunten Vispoort en Oosterlandenweg.

KAR met subsidie
Om de betrouwbaarheid van het openbaar vervoer een impuls te geven, is de provincie Overijssel een programma "Doorstroming openbaar vervoer" gestart. Doel van dit programma is om alle VRI's waar het openbaar vervoer en hulpdiensten gebruik van maken, te voorzien van KAR. Om de drie kruispunten van KAR te voorzien, is een bedrag van  98.194,- euro gemoeid. De provincie Overijssel neemt  hiervan  34.488,- euro voor haar rekening.