Gretig KV DOS Kampen blijft koploper na winst tegen Excelsior

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman blijven koploper in de overgangsklasse B. De ploeg van trainer Remco Jacobs won in een aantrekkelijk korfbalduel met 22-16 van Excelsior. DOS moet de koppositie delen met Sporting Delta. Tweemaal Zes is koploper af. De ploeg verloor met 24-26 van Hoogkerk. Met Excelsior trof DOS een laagvlieger, maar de ploeg uit Delft haalde een aantal routiniers terug en won de laatste twee wedstrijden. DOS begon als wervelwind aan de wedstrijd. De ploeg ging flitsend van start en na vier minuten keken de gasten al tegen een 4-0 achterstand aan. Na een kwartier stond het 7-0 voor DOS. Excelsior werd afgebluft en had ook zeer veel pech in de afronding. Daarna liep DOS steeds verder weg (12-3), maar in de laatste vier minuten haperde de scorende machine bij DOS en kwam Excelsior ineens terug. DOS was in deze fase niet meedogenloos genoeg. In de laatste minuut voor rust kreeg het twee treffers om de oren, waarvan de laatste in de allerlaatste seconde (12-6).Waar DOS-trainer Remco Jacobs zijn spelers in de pauze voor waarschuwde, gebeurde na rust. Het geloof was terug bij Excelsior en de ploeg probeerde wat te forceren. Dat lukte aardig. Na ruim vier minuten spelen in de tweede helft was het verschil nog maar drie punten. Excelsior zat weer in de wedstrijd, maar DOS liet zich niet gek maken en bleef het eigen spelletje spelen. Al snel was het verschil weer zes punten en langzaam maar zeker doofde het vuur bij Excelsior. DOS speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en won met 22-16. De ploeg kan terugkijken op een sterke wedstrijd. DOS speelde fel , vol tempo en maakte ook verdedigend, vooral in de eerste helft, een ijzersterke indruk. Trainer Jacobs gaat voor succes in zijn eerste jaar als trainer van DOS. “We gaan voor de titel. We gaan er echt voor. Dat zag je vandaag toch. Wat een beleving!” Komende zaterdag wacht in Dordrecht een ware vuurdoop als DOS in Dordrecht aantreedt tegen medekoploper Sporting Delta. Gerard Meijeringh