Update 11.32 uur: Gasexplosie blaast voorgevel weg op Melkmarkt Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Op de Melkmarkt 25 in Zwolle is de voorgevel van een pand ingestort. Oogetuigen vermoeden dat een gasexplosie de oorzaak is van het ongeval. Volgens het ANP zou de politie inmiddels hebben bevestigd dat het gaat om een gasexplosie en dat er een gewonde uit het pand is gehaald. Volgens de politie was verder explosiegevaar rond 11.30 uur nog niet volledig geweken.


Ten minste een persoon is door de brandweer besprenkeld met water. Ook bij de Slegte boekhandel lag een gewonde binnen.


Ooggetuigen hoorden een harde knal toen de voorgevel werd weggeblazen. "Het leek wel oorlog", aldus een aanwezige. Het puin is meters ver weggeblazen tot aan de overkant van de straat bij de Rabobank. "Het is een complete ravage", aldus ooggetuige Ronald Klappe, die vlakbij in het VVV-kantoor aan het werk was. "Ook de omliggende panden zijn beschadigd door de explosie. Veel ramen hebben de harde klap niet doorstaan."


Omstanders worden op afstand gehouden met een lint. Zij staan ongeveer ter hoogte van de McDonalds. De politie heeft ook de Voorstraat afgezet vanaf de Febo.

De brandweer was snel ter plaatse omdat zij een oefening hadden op het gemeentehuis. Ze konden meteen gaan blussen. Bij de werkzaamheden is ook een helicopter ingezet.


Burgemeester Henk Jan Meijer is inmiddels ook op de plek van het ongeval om de schade te bekijken.


Fotograaf Pedro Sluiter spoedt zich naar de plek van het ongeluk.


 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.