Late treffer nekt IJVV

ZEEWOLDE - IJVV is zaterdag kopje onder gegaan in de strijd tegen degradatie. De IJsselmuidenaren wonnen thuis nog met 2-1 van Zeewolde, maar gingen zaterdag met 3-1 onderuit. De fatale treffer viel een minuut voor tijd.

De spelers van IJVV stonden nog maar koud in het veld of ze kregen al een domper te verwerken. Na een halve minuut spelen legde de arbiter de bal op de stip na een overtreding van Bertrik van Dieren. De strafschop werd vervolgens binnengeschoten. Even later voorkwam keeper Albert-Jan Meuleman de 2-0. Daarna kwam IJVV beter in de wedstrijd. Dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Gerben Hamer schoot de bal vanaf twintig meter in de kruising. Daarna was er nog een mogelijkheid van Hamer en had IJVV pech dat het in een kansrijke situatie werd teruggefloten wegens buitenspel.

IJVV was direct na rust heel dicht bij de 1-2. Een schot van Koen Buikema ging echter via de binnenkant van de paal weer uit het doel. In de rebound was er vervolgens niemand van IJVV om toe te slaan. Zo'n kwartier later was het raak aan de andere kant. Een voorzet kon door Zeewolde simpel worden binnen getikt bij de tweede paal. In de 65e minuut moest IJVV tot overmaat van ramp ook nog met tien man verder. Bertrik van Dieren kreeg zijn tweede gele kaart. Dit betekende vervolgens het afscheid van Mark Wagteveld als speler bij IJVV 1.

Met een man minder slaagde IJVV er in om een goede kans te creren. Gerben Hamer verscheen alleen voor de keeper, maar hij schoot naast. Vijf minuten voor tijd kwam ook Zeewolde met tien man te staan, nadat een speler van de thuisploeg zijn tweede kaart kreeg.  De tweestrijd leek af te stevenen op strafschoppen, maar een minuut voor tijd viel het doek voor IJVV. De ploeg stond organisatorisch even niet goed en dat werd door Zeewolde genadeloos afgestraft.

De degradatie hakt er flink in bij IJVV. "Degradatie komt altijd hard aan. Het was ook niet nodig, maar dat is ons dit seizoen te vaak gebeurd. Natuurlijk komt dit bij mij ook heel hard aan. Ik had toch bepaalde verwachtingen. Het is nooit leuk om een degradatie mee te maken. Dit is heel wrang", aldus trainer Duim.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00