Asbestverontreiniging kleiner dan gedacht

Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - Het gebied waar asbest is aangetroffen in IJsselmuiden door de brand bij meubelhal JEHA Meubel en tapijt BV, In een groot deel van het afgezette gebied, waar woningen en bedrijven zijn gevestigd, is geen asbest aangetroffen.

Op delen van de Spoorstraat, de Spoordwarsstraat en de Hoge Bomen is wel asbest gevonden. Dit is inmiddels door een gecertificeerd bedrijf verwijderd. De wegen worden rond 18.00 uur vrijgegeven voor het verkeer.
Search Ingenieursbureau B.V. heeft in opdracht van de gemeente Kampen de astbestinventarisatie grotendeels afgerond. Search is een gecertificeerd bedrijf op het gebied van asbestadvies en -onderzoek. Op een aantal locaties vindt vanavond en morgenochtend nog inspectie plaats. Het betreft hoofdzakelijk daken en afgesloten terreinen van particulieren.

Er zijn op dit moment nog dertien percelen grenzend aan de Spoorstraat, waarop sanering plaats moet vinden. Naar verwachting worden deze percelen in de komende dagen schoongemaakt, waarna het hele gebied weer toegankelijk is. Aansluitend worden de verontreinigde daken van panden schoongemaakt.

Het perceel aan de Spoorstraat 10, waar de brand heeft gewoed, wordt met hekken afgezet. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Onderzoek moet dit nog uitwijzen.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden