Edward Kamphuis weg bij Reflex

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN -Na ruim vier jaar gaan Edward Kamphuis en volleybalvereniging Zalsman/Reflex uit elkaar. Halverwege het seizoen werd het Kamphuis en de technische staf van Reflex duidelijk dat de zo noodzakelijke klik er tussen coach en spelers niet meer was. De betovering die jarenlang zorgde dat het niveau van het eerste herenteam van Reflex groeide en groeide, leek uitgewerkt. Dus maakt Edward Kamphuis nu, zoals hij het zelf zegt, ruimte voor een ander gezicht en een andere aanpak. "Voor iemand die dit team opnieuw naar een ander niveau kan tillen", zo licht Kamphuis alvast de nieuwe Reflexvacature toe.

Trots en dankbaarheid overheersen bij Kamphuis als hij terugkijkt op een mooie periode bij de roemruchte Kamper volleybalvereniging. Trots op de vele hoogtepunten die hij als trainer en speler mocht meemaken. "Vers in het geheugen staat natuurlijk de winst in de A-league, thuis tegen Fusion en Tilburg. Maar het begon allemaal in 2008, toen we eindelijk kampioen werden in de eerste divisie. Daar denk ik nog altijd graag aan terug", aldus Kamphuis.

"En aan die prachtige play-off wedstrijd tegen Taurus. Die verloren we weliswaar maar deze wedstrijd maakte echt iets 'los' bij club en supporters. En dan uiteindelijk de promotie naar de B-League na de beslissingsmatch tegen Cito Zeist. Maar ik ben vooral dankbaar dat de club me de tijd heeft gegund om me te ontwikkelen als trainer/coach en om een team met jongens als Sandor van Straten, Erik Huisken en Kay Hulsebos naar dit niveau te brengen. We deelden lief en leed en met typisch pressievolleybal lieten we via onze services 'bommen en granaten' neerdalen op onze tegenstanders: Ik heb een fantastische tijd gehad", aldus Kamphuis.

Zelf gaat Kamphuis nu verder op de ingeslagen weg. "Mijn persoonlijke ambitie is om elke dag in een zaal te staan met een ambitieuze ploeg. Daar ga ik naar op zoek, maar eerst gaan we met het hele team zorgen zich op eigen kracht handhaaft in de A-league. Te beginnen aanstaande vrijdag in de tweede ronde van de play-outs in Rotterdam."

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.