KHC verliest en ziet kampioensschaal in handen tegenstander

Champagne spuit in het rond op het veld van KHC. Het 'kampioenen!' klinkt. Maar het zijn niet de Kampenaren die feestvieren, maar tegenstander ASV Dronten. De gasten wonnen de thriller in de tweede klasse G met 1-2."Dit is voetbal", vindt KHC-aanvaller Tom Diender. "Het zit niet altijd mee. We hebben kansen gehad om te winnen, maar uiteindelijk profiteert ASVD. Heel jammer." Middenvelder Arjen Bults sluit zich bij de woorden van Diender aan. "We gaven niets weg. Maar in onze drang om bij 1-1 de winnende te maken gaven we te veel ruimte weg en scoorde ASVD."Het keerpunt in de wedstrijd vond een kwartier voor tijd plaats. Tot die tijd had KHC een kleine storm van ASVD overleefd en nam het na twintig minuten spelen zelf meer het heft in handen. Het loerde op foutjes van de tegenstander om in de counter toe te slaan. Na een half uur spelen kwam KHC op voorsprong. Arjan Bults haalde de trekker over, nadat een afgeslagen hoekschop niet goed werd weggewerkt.In de tweede helft ging KHC op dezelfde voet verder. ASVD voetbalde en KHC was gevaarlijk. Diender, Arends en Van der Vlist hielpen een handvol goede kansen om zeep. Doordat KHC goed verdedigde was er geen vuiltje aan de lucht. Tot een kwartier voor tijd. Nick Nottrot vloerde ASVD-spits Wilco Braam. In de ogen van de scheidsrechter was hij doorgebroken en als straf kreeg Nottrot rood. Een zware straf, want Braam ging heel makkelijk naar de grond en van een doorgebroken speler was geen sprake. Daarna oogde KHC ontregeld. Het had de titelkansen nog steeds in eigen hand, maar de druk van ASVD nam toe. De Drontenaren werden nu wel gevaarlijk. In de 87ste minuut kon KHC-doelman een kopbal van De Boer redden, maar was de inzet van Braam hem te machtig: 1-1. In de hoop alsnog te winnen koos KHC de aanval. Diep in blessuretijd kreeg het een counter om de oren die door Jody de Boer succesvol werd afgerond: 1-2. In plaats van een spannende laatste speeldag spatte de titeldroom van KHC in de voorlaatste wedstrijd hard uiteen.(door Jaap Selles)

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 10 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 13 uur geleden