Go-Ahead Kampen in slotfase onderuit

KAMPEN - FC Zutphen was zaterdag veel te sterk voor Go-Ahead Kampen. De gasten konden echter lange tijd niet het verschil maken. De enige treffer van FC Zutphen viel in 89e minuut en zo bleef Go-Ahead toch nog met een kater achter.

Het soepel combinerende FC Zutphen was met name voor rust een maatje te groot voor Go-Ahead. Het enige waar het bij de ploeg uit Zutphen aan schortte was de afwerking. Al in de 5e minuut  was het bijna raak. Na balverlies van Kevin Smit verlengde Hiele van Valburg een voorzet tegen de paal. Go-Ahead had het moeilijk en slaagde er soms nauwelijks in om eruit te komen. De opbouw bij de Kamper ploeg was onder de maat. In de 16e minuut fungeerde het aluminium opnieuw als redding voor Go-Ahead. Hans Nijland kopte uit een corner tegen de lat. Vier minuten later leidde geknoei bij Go-Ahead tot een grote kans voor FC Zutphen. Van Valburg profiteerde niet en schoot over.

In de 39e minuut was er eindelijk een goede kans voor Go-Ahead. Jurrian Zandbergen was met een lob dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging was te zacht. Vlak voor rust was het weer billen knijpen voor Go-Ahead. Dit keer kwam Hakim Ezafzafi vrij door in het centrum. Keeper Kees Kostwinder redde bekwaam.

Na rust haalde FC Zutphen niet meer het hoge niveau van het eerste bedrijf. Go-Ahead speelde te matig om hiervan te profiteren. Gevaarlijke momenten voor beide doelen waren aanvankelijk schaars. In de 70e minuut was daar zo'n moment. Uit een van de spaarzame goede aanvallen van Go-Ahead werd eerst de bal maar net op tijd opgeruimd door de FC Zutphen-defensie. De bal kwam vervolgens via via terecht bij Jurrian Zandbergen die de bal vervolgens nauwelijks raakte, waarna invaller Kevin Isidora tegen het kunstgras ging. De Kowetter claimde een strafschop, maar de arbiter liet doorspelen. Drie minuten later kopte Isidora een voorzet vanaf links over het doel.

In het laatste kwartier gaf FC Zutphen weer vol gas en kwam Go-Ahead er nauwelijks nog aan te pas. In de 78e minuut ging het bijna fout voor de thuisploeg toen Mark Koomen onnodig de bal verspeelde. Het leverde een goede kans op voor Cem Köse, maar hij scoorde niet. Tien minuten voor tijd ging een lob van Zandbergen net over het doel. Een minuut later weigerde de arbiter de fluiten toen Hakim Ezafzafi Go-Ahead-verdediger Jesse Betaze wegduwde. De speler van FC Zutphen had alle kans om de bal in te schieten, maar kwam niet verder dan een slap rolletje.

Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar uiteindelijk ging het toch nog fout voor de Kampenaren. Go-Ahead verzuimde om de bal op te ruimen. De bal werd vervolgens goed teruggetrokken op Mark Bloemendaal, die de verdiende winnende treffer voor FC Zutphen aantekende.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00