KHC elimineert ESC

ELBURG - KHC heeft de eerste horde op weg naar de derde achtereenvolgende promotie genomen. In Elburg was de Kamper ploeg evenals donderdag beter dan de ploeg uit Elburg. In Kampen kon KHC een voorsprong niet vasthouden en eindigde het eerste duel in 1-1. Zaterdag kon KHC het verschil wel maken en drukte het ESC naar de tweede klasse. Ibrahim Tuncer scoorde zo'n tien minuten voor tijd de belangrijke 0-1. Deze voorsprong gaf KHC niet meer uit handen, zodat de Kampenaren de finale van de nacompetitie hebben bereikt. Daarin wacht een tweestrijd tegen VSCO '61  met als inzet promotie naar de eerste klasse.

De wedstrijd in Elburg tussen beide ploegen had veel raakvlakken met die van enkele dagen eerder. Ook nu was KHC de betere ploeg en ook dit keer schortte het aan de afwerking. In het eerste half uur was KHC oppermachtig. Ibrahim Tuncer, Tom Diender en Jonathan van Marle kregen goede kansen om de score te openen, maar slaagden daar niet in. In het laatste half uur kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en was de ploeg uit Elburg ook enkele keren gevaarlijk.

Na rust kreeg KHC de regie weer in handen en was er weer gelegenheid voor Kamper succes. De KHC-supporters moesten echter geduld hebben. In de 80e minuut was het eindelijk raak. Tuncer knalde bal hard in de rechter bovenhoek. Daarna zette ESC een alles-of-niets-offensief in. KHC bleef op de been en boekte een verdiende overwinning. Weer een knappe zege van de ploeg van trainer Berry Wezenberg. De laatste horde op weg naar de eerste klasse is VSCO '61. Komende zaterdag wordt het eerste duel in Kampen gespeeld. De wedstrijd begint om 17.00 uur.