Go-Ahead scoort met jeugdopleiding

Sport

KAMPEN - De jeugdopleiding van Go-Ahead doet het goed in vergelijking met andere clubs in de regio. Deze conclusie kan worden getrokken wanneer we de top 100 van jeugdopleidingen van amateurclubs in Nederland analyseren. De lijst is opgesteld door een vrijwilliger van voetbalvereniging Alphense Boys. Van de 3400 verenigingen is Go-Ahead op een 88e en 91e plaats geindigd.

Vrijwilliger Vlijmen stelde de lijst samen. Hij bedacht een systeem om te komen tot een representatieve lijst van amateurclubs, gerangschikt naar het niveau waarop hun jeugdteams spelen. Aan elke vereniging zijn punten toegekend volgens bepaalde criteria. Hoger hoger de jeugdteams spelen, hoe minder punten verenigingen kregen toegekend.

In eerste instantie heeft Vlijmen alleen gekeken naar het niveau van de eerste en tweede jeugdteams van alle leeftijdscategorie vanaf de D-pupillen. In deze rangschikking is Go-Ahead terug te vinden op de 88e positie. In de lijst waarbij alleen is gekeken is naar A1, B1, C1 en D1 staat de Kamper eersteklasser op een 91e plaats. Go-Ahead is de enige club uit de regio Zwolle die de top 100 heeft gehaald.