KHC weer in nacompetitie

LELYSTAD - Na het mislopen van de titel tegen asv Dronten heeft KHC toch nog een prijs in de wacht gesleept. Een benauwde 1-2 zege bij Lelystad '67 was goed voor een plek in de nacompetitie. "Eerst hadden we het zuur, nu hebben we het zoet", aldus KHC-voorzitter Tjibbe van Dijk.

In de eerste helft trachtte KHC het duel te controleren. De ploeg gaf weinig weg, maar kreeg ook weinig kansen. In de 2e minuut was er een dreigende kopbal van Leroy Knol. De tweede kans was voor Arends. Lelystad had in de eerste helft een overwicht, maar de grootste kans was een schot die maar rakelings naast ging.

Na de wat flegmatieke eerste helft bracht Ronald Arends leven in de brouwerij door vlak na rust te scoren. Het was het juiste medicijn voor KHC, dat beter ging voetballen. De 0-2 van Arjan Bults in de 70ste minuut was een logisch vervolg. Een kwartier voor tijd liet Tom Diender een enorme kans op 0-3 liggen.

Daarna verloor KHC de controle en was het laatste kwartiertje voor de thuisploeg. KHC kreeg aanval na aanval te verwerken. In de 78ste minuut viel de 1-2. Keeper Dijkstra kreeg een hard schot niet onder controle. Lelystad sloeg toe in de rebound. Daarna kroop KHC een aantal keren door het oog van de naald. Waar het een week eerder niet mee had gezeten, mocht KHC zaterdag niet mopperen.

KHC begint de nacompetitie komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen OZC Ommen. De return is een week later. De winnaar van deze tweestrijd moet het vervolgens opnemen tegen RDC of Blauw-Geel.