Go-Ahead niet opgewassen tegen Sportclub Genemuiden

GENEMUIDEN – De rentree van Go-Ahead Kampen in de hoofdklasse is uitgelopen op een teleurstelling. Sportclub Genemuiden was met 4-0 te sterk. Hiermee kwam Go-Ahead nog goed weg. In de slotfase dreigde een grotere afstraffing, maar in de laatste fase van het duel wilde Sportclub Genemuiden het te mooi doen en werd de Kamper club erger leed bespaard. De eerste wedstrijd in de hoofdklasse was een teleurstelling voor Go-Ahead, maar ook niet meer dan dat. In Sportclub Genemuiden trof Go-Ahead een tegenstander die in de voorbereiding kwakkelde, maar vooral na rust goed voetbal liet zien. Met voetballers als Patrick Lip, Jeffrey de Visscher, Martijn Jansen en Willem Lanjouw heeft de ploeg veel extra’s in huis. Voeg daarbij de dodelijke vrije trappen van Erik Rotman en de conclusie is gerechtvaardigd dat Sportclub Genemuiden voor iedere ploeg in de hoofdklasse C een lastig obstakel is. Go-Ahead Kampen begon zeer brutaal en zette Sportclub Genemuiden gelijk onder druk. De eerste mogelijkheid was echter voor de thuisploeg. Jeffrey de Visscher kopte over. In de 6e minuut was Go-Ahead even dreigend. Yoshua Van Marle werd diep gestuurd, maar stuitte op doelman Albert Flier. In de 7e minuut kwam Sportclub Genemuiden op voorsprong. Een steekbal van Mike Koenders bereikte Willem Lanjouw. De trefzekere spits schoot de bal beheerst achter keeper Jasper Fix. De eerste grote kans voor Go-Ahead Kampen was in de 17e minuut. Daar had het wel de tegenstander voor nodig. Jeffrey de Visscher trachtte met een hakje Rotman te bedienen, maar het leidde tot een snelle omschakeling van Go-Ahead. Madih Doufikar verscheen alleen voor doelman Albert Flier, maar die bracht redding. Vervolgens kon Van Marle ook niet toeslaan. Het was een van de spaarzame speldenprikken van Go-Ahead. Sportclub Genemuiden was beter. De ploeg kreeg enkele goede kansen, maar Go-Ahead-doelman Fix speelde wederom een uitstekende wedstrijd en voorkwam dat de wedstrijd bij rust al was beslist in het voordeel van de thuisploeg. Met 1-0 was er in de tweede helft echter nog van alles mogelijk. Go-Ahead begon dan ook gretig aan de tweede helft en speelde het eerste kwartier zeer behoorlijk. Sportclub Genemuiden liep te ver achteruit en had het even moeilijk. De goede fase leidde tot enkele dreigende situaties voor het doel van Sportclub Genemuiden, maar ook niet meer dan dat. Er kwam al snel een einde aan de moeilijke periode voor Genemuiden. Onnodig balverlies vormde de inleiding tot de belangrijke 2-0 in de 60e minuut. Een voorzet vanaf rechts werd fraai binnengeschoten door Jeffrey de Visscher. Bij Genemuiden waren even daarvoor verdediger Robert Boes en Patrick Lip in de ploeg gekomen en dat gaf de ploeg iets extra’s. Nadat Mike Koenders maar net naast schoot was Rotman in de 77e minuut trefzeker. Hij maakte de 3-0 uit een vrije trap. Een minuut later tilde Lip de stand naar 4-0, na goed voorbereidend werk van de net ingevallen Martijn Jansen. Sportclub Genemuiden begon steeds beter te draaien. Het inbrengen van Jansen gaf de ploeg nog wat extra klasse. Een grote afstraffing dreigde, maar Sportclub Genemuiden hielp enkele grote kansen om zeep. Zo bleef het 4-0. Komende zaterdag wacht een thuisduel tegen VVOG. Een ploeg met minder kwaliteit dan Sportclub Genemuiden. Een tegenstander waarmee Go-Ahead zich ongetwijfeld beter kan meten. Gerard Meijeringh

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden