Willem van Oranjeschool tweede op NK

PIJNACKER - De Willem van Oranjeschool is afgelopen zaterdag op een knappe tweede plaats geindigd bij het Nederlands kampioenschap Schoolkorfbal in Pijnacker De Kamper school verloor de finale nipt met 1-2 van De Regenboog uit Zuid-Holland.

De Willem van Oranjeschool begon goed aan het toernooi met een twee ruime overwinningen (4-1 en 7-1). Daarna was het op of eronder tegen de Arendschool uit Drenthe, dat ook twee duels had gewonnen. In een spannend duel bleef de Willem van Oranjeschool met een 3-2 zege net aan de goede kant van de score. Met deze overwinning plaatste de school zich voor de finale.

De finale tussen de Willem van Oranjeschool en de Regenboog trok veel bekijks en dat zorgde voor veel spanning bij beide ploegen. Na tien minuten hadden de korfballers van de Willem van Oranjeschool de zenuwen beter onder controle, maar had de ploeg pech in de afronding. Vervolgens nam  De Regenboog een voorsprong en werd een treffer van de Willem van Oranjeschool afgekeurd vanwege een voetfout. De Kamper ploeg kreeg enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar zag de tegenstander verder weglopen (0-2). Vier minuten voor tijd kwam de Willem van Oranjeschool terug tot 1-2, maar verder kwam de school niet, zodat De Regenboog zich liet kronen tot Nederlands kampioen. Voor de Willem van Oranjeschool resteerde de uitstekende tweede plaats. Terecht sprak aanvoerder Andre Kuipers van het Nederlands team tijdens de prijsuitreiking zijn waardering uit voor deze prestatie.