Wit-Blauw grijpt naast zaaltitel

· leestijd 1 minuut Sport

Foto's Tennekes


 


NIJEVEEN - De korfballers van Wit-Blauw spelen ook volgend seizoen in de eerste klasse. De formatie van trainer Gerwin Bos verloor het beslissingsduel om het kampioenschap in de eerste klasse met 20-19 van ASVD/KWOOT in de sporthal van Nijeveen. Trainer Gerwin Bos was na afloop realistisch. "We waren niet scherp genoeg in de afwerking. We zaten steeds op het vinkentouw, maar konden er niet op en eroverheen."

Wit-Blauw liep in dit kampioenschapsduel voortdurend achter de feiten aan, maar ASVD slaagde er niet in om ver weg te lopen en zag de Kamper formatie steeds weer langszij komen. Na een 8-9 ruststand in het voordeel van de Drontenaren keek Wit-Blauw in de tweede helft voortdurend tegen een achterstand aan. Vijf minuten voor tijd was het gat drie punten (18-15). Wit-Blauw slaagde er ook in het slot niet in om de schade te repareren. ASVD komt volgend seizoen in de zaal uit in de overgangsklasse. Wit-Blauw blijft actief in de eerste klasse. Trainer Bos: "In zo'n wedstrijd komt het aan op vechtlust, strijd en heb je een echt team nodig. Daar was ASVD vandaag beter in."
Toch klonk Bos niet echt aangeslagen. "Dit is een goede les geweest voor onze jonge ploeg. We kunnen dit gemakkelijk van ons afzetten. We moeten ook realistisch blijven. Vorig seizoen speelden we nog in de tweede klasse. We kunnen terugkijken op een mooi seizoen, maar dit zaalseizoen  heeft net iets te lang geduurd."