Bye bye bypass wil politiek wakker schudden

Partnerbijdrages

KAMPEN - De actiegroep bye bye bypass, een initiatief van leden van D66, GroenLinks, SP en GBK, is gestart met een campagne tegen de gebiedsontwikkeling IJsseldelta Zuid. Met het ophangen van spandoeken start de campagne. De groep laat het daar niet bij. "In aanloop naar de campagneweek wordt flink actie gevoerd om de politiek in zowel Kampen als in Den Haag wakker te schudden", aldus de werkgroep.

De actiegroep wil burgers de kans geven zich uit te spreken of te laten horen over de integrale gebiedsontwikkeling IJsseldelta Zuid. "Onderdeel van die ontwikkeling zijn de aanleg van een bypass en de bouw van 1300 vooral dure woningen in kostbaar natuur- en landschapsgebied. Zowel in Kampen, als in Den Haag en bij de provincie Overijssel zijn hierover binnenkort veel politieke beslismomenten."

Van 19 tot en met 24 september houdt de actiegroep een campagneweek. Een onderdeel van die week is een handtekeningenactie. De verzamelde handtekeningen worden zowel aan de Kamper gemeenteraad als aan de Tweede Kamer aangeboden.