Trekkertrek Kamperveen blijft groeien

Partnerbijdrages

KAMPERVEEN - De negende editie van de Boerentrekkertrek van Kamperveen gaat bij de organisatie in de boeken als zeer succesvol. Voorzitter Johan Stijf van de organiserende stichting BTT- (Boerentrekkertrek) Kamperveen was zaterdagavond zeer enthousiast. "Het is fantastisch gegaan. Beter dan ooit met meer deelnemers en meer bezoekers.

De boerentrekkertrek trok zaterdag ruim drieduizend toeschouwers naar Kamperveen. Vorig jaar waren dat er nog 2800. Ook het aantal deelnemers lag met 298 op recordhoogte. "We krijgen steeds meer landelijke bekendheid", aldus Stijf. "We hebben een goede naam opgebouwd. Vorig jaar zijn we uitgeroepen tot het best georganiseerde trekkertrekevenement van Nederland."

Stijf denkt dat er nog rek in het evenement zit. "Niet wat betreft het aantal deelnemers, maar wel qua bezoekers. Er kunnen nog wel duizend mensen bij", aldus een lachende Stijf, die denkt dat in de toekomst steeds meer mensen van ver buiten de regio naar Kamperveen willen afreizen voor het trekkertrekspektakel.

Het evenement wordt gehouden met de hulp van 135 personen. "Een unieke groep vrijwilligers", aldus Stijf. De opbrengsten van de boerentrekkertrek gaan ieder jaar naar de KWF Kankerbestrijding. Op 10 juni wordt de cheque aan een vertegenwoordiger van KWF overhandigd.