Jeroen van Veen verrast op NK Atletiek

· leestijd 1 minuut Sport

APELDOORN - De atleten van AV Isala '96 hebben afgelopen weekend goed gepresteerd op het NK meerkamp in het Omnisport Centrum in Apeldoorn. Er werden drie Kamper indoor records verbeterd. De prestaties van Jeroen van Veen sprongen het meest in het oog. Hij eindigde op een knappe zevende plaats.

Jeroen van Veen die bij de heren als hordenspecialist de omzwaai heeft gemaakt naar de meerkamp verraste vriend en vijand met goede prestaties. De atleet van AV Isala '96 had zich als zestiende geplaatst, maar eindigde als zevende. Hiermee zette hij zijn trainingsarbeid van zes keer per week direct om in resultaat. Ook zette hij een Kamper Record neer op de zevenkamp met een puntentotaal van 4810 en evenaarde hij het Kamper Record bij het polsstokhoogspringen met een hoogte van 4,30 meter.

In het bijprogramma liet AV Isala '96 zich ook goed zien. Irene Bijman zette een Kamper record neer op de 600 meter bij de meisjes D-junioren met een tijd van 1.45.75 minuut. Hiermee verpulverde ze het 28 jaar oude record van Mabel Nuis uit 1984 met ruim vijf seconden. Ook Richard Meuleman liet van zich spreken. Hij verbrak het Kamper record bij het hoogspringen. Bij de jongens D-junioren was dit record in bezit van maar liefst vier jongens. Hij verbrak het record met tien centimeter tot 1.50 meter. 

Loek Konning en Jessie Tijbout deden bij de jongens en meisjes C-junioren mee aan een vijf kamp. Konning legde beslag op de vierde plaats en won het verspringen met een afstand van 5.44 meter. Tijbout eindigde als vijfde.
Pauline Lussenburg kwam als meisjes B-junior uit op een achtste plaats bij de A-junioren.