Dames Reflex staan koppositie af na eerste seizoensnederlaag

Sport


 


KAMPEN - De volleybalsters van Zalsman/Reflex hebben zaterdag in eigen hal hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. Een gebrek aan scherpte werd afgestraft door nummer zeven DIO Oosterwolde: 1-3.

Vanwege een niet fitte spelersgroep werd wat creatief omgegaan met de opstelling. Er werd gestart met Marlous Brosius, Ellen Bredewold, Moniek Slump, Gerdien Hindriks, Rozemarijn Blaauw, Ellen Gommers en libero Kim Heerschop. Gezien de stand mocht deze wedstrijd geen onoverkoombare horde worden voor de Kamper dames, maar dit bleek in werkelijkheid anders te liggen. Vooral gebrek aan scherpte en het 'laten spelen' van de tegenstandsters uit Oosterwolde brak Reflex op. Dit resulteerde in verlies in de eerste set met 22-25.


In de tweede set hadden spelverdeelster Moniek Slump en middenaanvalster Rozemarijn Blaauw al het strijdtoneel verlaten. Leonie Kuiper en Rianne Hanekamp, die terug is na langdurig blessureleed, namen hun posities over. De wissels mochten niet baten, want ook deze set werd verloren, wederom met 22-25. Ook de derde set en daarmee de wedstrijd, werd uiteindelijk met 27-25 verloren. Pas in het vierde bedrijf lieten de Reflexdames toch nog even zien echt wel te beschikken over een vechtersmentaliteit. Ze verpulverden DIO met 25-12. De ploeg heeft nu twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de volgende clash. Vovem '90, dat Reflex nu aan kop van de ranglijst afwisselt, komt op 19 november om 17.00 uur naar de Reflexhal om de eerste plek te verdedigen.


Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden