Koffieochtend met lezende 'Kikker'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De Openbare Bibliotheek opent in september elke woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur de deuren speciaal voor ouders met jonge kinderen. Woensdag 7 september is de eerste koffieochtend die feestelijk wordt aangekleed. In aanwezigheid van wethouder Janita Tabak leest Kikker (Theater Terra) om 10.30 uur voor aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

"Sinds februari van dit jaar weten nóg meer ouders met buggy's en kinderwagens de Bibliotheek te vinden dan voorheen", aldus de organisatie. "Bibliotheek Kampen staat inmiddels ruim een half jaar op de kaart als officile BoekStartlocatie. Dit betekent dat de collectie is uitgebreid met boekjes die speciaal geschikt zijn voor baby's: stoffen boekjes, knisperboekjes, badboekjes, kartonnen boekjes, liedjesboeken, CD's en zelfs enkele dvd's."


Baby's van 3 maanden of ouder ontvangen bij hun eerste bezoek aan de Bibliotheek het gratis BoekStartkoffertje, met babyboekje en liedjesboekje met CD, en worden lid. Het lidmaatschap is gratis voor kinderen van 0-18 jaar, alle materialen ook dvd's zijn voor kinderen gratis te leen.

Gezellig
Speciaal voor de ouders van deze jonge lezertjes organiseert de Bibliotheek samen met het CJG vanaf september wekelijkse koffieochtenden in de Bibliotheek. "Ouders met kinderen van 0-4 jaar zijn vanaf 7 september op woensdagochtend van harte welkom om gezellig een kopje koffie te komen drinken of om in alle rust een boekje uit te zoeken".


Iedere eerste woensdag van de maand wordt er bovendien iets extra's georganiseerd. Er komt dan een medewerker van Kinderopvang Allio voorlezen en ook voor de ouders is er een activiteit. Meer informatie vindt u op www.bibliotheekkampen.nl.


Op woensdag 7 september is de eerste feestelijke koffieochtend. Vanwege de landelijke week van de alfabetisering (5-11 september) organiseert de Bibliotheek op deze ochtend een speciale voorleesactiviteit. In aanwezigheid van wethouder van Cultuur Janita Tabak komt 'Kikker' om 10.30 uur voorlezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Een acteur van Theater Terra leest met een grote handpop van Kikker twee verhalen over Kikker (Max Velthuijs) voor. Deze vrolijke voorleesvoorstelling staat voor gegarandeerd succes: het lijkt alsof Kikker de boekjes zelf voorleest en er is altijd een bijzondere interactie met de kinderen.


Aanmelden kan via (038) 331 21 01 of post@bibliotheekkampen.nl. Geef hierbij de leeftijd(en) van de kind(eren) door. "Iedereen is van harte welkom, hoe meer kinderwagens hoe meer vreugd".



 

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 17 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05