Go-Ahead vernedert DOS

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft DOS Kampen zaterdag een flink pak slaag gegeven. De formatie van trainer Han Hanekamp won met 6-1 en dompelde daarmee het DOS-kamp in diepe rouw.

Go-Ahead ging fel van start en was in de eerste beginfase de betere ploeg. In de
8e minuut kwam het op voorsprong via een prachtig afstandsschot van Eddo Wesselink. Een minuut later maakte Kevin Smit er 2-0 van. Bij beide treffers vormden onnodig balverlies de inleiding. Negen minuten later deed Jeffrey Klein wat terug. Hij controleerde een hoge pass goed en werkte bekwaam af.

Daarna kwam DOS steeds beter in de wedstrijd. In de 26e minuut probeerde Karim Gabara keeper Fixe met een lob te verrassen. Zijn inzet ging over en Gabara kwam vervolgens ongelukkig in botsing met Eddo Wesselink. De dosser verliet even later geblesseerd het veld. In de eerste helft was er veel te beleven voor beide doelen. Grote kansen waren te zien in blessuretijd. Kevin Smit was Rick Heldoorn weer eens te snel af. De snelle aanvaller schoot echter voorlangs. Aan de andere kant kon Wim Snippe bijna doeltreffend uithalen, maar de Go-Ahead-defensie wist net op tijd voor opruiming te zorgen. Daarna deelde Wesselink een mokerslag uit aan DOS. Kevin Smit brak weer eens door en leverde een strakke voorzet af, die doeltreffend werd verlengd door Wesselink.

Deze treffer bleek goud waard voor Go-Ahead. DOS moest in de tweede helft komen, maar zat geen moment meer goed in de wedstrijd. In de 63e minuut besliste Jurrian Zandbergen de wedstrijd door de 4-1 aan te tekenen. DOS streed moedig door, maar was kwetsbaar omdat het veel ruimte weggaf. Go-Ahead heerste op het veld en maakte goed gebruik van de snelheid in de ploeg. De thuisploeg liep uit naar een 6-1 zege via goals van invaller Nick Bakker en Jeroen van Leeuwen. Met deze uitslag werd door Go-Ahead de smadelijke 6-0 nederlaag bij DOS van een aantal jaren geleden zo goed als uitgewist.

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17