Janita Tabak
Janita Tabak Archieffoto: Maarten van Gemert

Voormalig Kamper wethouder Janita Tabak, is de nieuwe directeur van De Meerpaal

Algemeen

DRONTEN - De Meerpaal heeft Janita Tabak benoemd tot nieuwe directeur. Tabak was namens de PvdA wethouder van de gemeente Kampen en is momenteel wethouder in de gemeente Fryske Marren.

Tabak is bij De Meerpaal de opvolger van Hans Maris, die na een roerige periode in augustus zijn ontslag indiende. Tabak begint haar werkzaamheden in Dronten op 6 mei. 

Betrokkenheid

“Zij heeft een sterke persoonlijke betrokkenheid bij datgene waar De Meerpaal voor staat: bijdragen aan een vitale samenleving door het effectief verbinden van activiteiten op het gebied van welzijn en cultuur, waarbij de Drontenaar centraal staat”, schrijft De Meerpaal in een persbericht.

Janita Tabak was namens de PvdA gemeenteraadslid en wethouder in Kampen. Daarna werkte ze vanuit Kampen als wethouder in Hoogeveen. Momenteel is ze in Friesland wethouder in de gemeente De Fryske Marren. 

Theatermaker

De nieuwe Meerpaal-directeur komt als theatermaker uit de culturele sector. Ze was daarna met name werkzaam als bestuurder binnen de culturele sector.

Tevens vervulde ze meerdere toezichthoudende functies in de woon- en cultuursector. Zo is ze in Dronten ook al voorzitter van de raad van commissarissen van Oost Flevoland Woondiensten (OFW).