Collectief van Zalk troeft koploper af

Sport

ZWOLLE - De voetballers van Zalk hebben voor een stunt gezorgd door koploper ZAC met 0-2 te vloeren. ''Dat zullen niet veel ploegen ons nadoen en het was nog terecht ook'', blikte een enthousiaste Dik Runherd terug op het duel.


De oefenmeester constateerde dat ZAC niet zijn sterkste dag had, maar dat doet aan de prestatie van zijn team niets af. De openingstreffer kwam vlak voor rust op naam van Sander Vinke. Hij trof doel in de rebound, nadat Aart Schreuder na een fraaie soloactie het doel van ZAC al onder vuur had genomen.


De tweede treffer van Zalk was eveneens mede het resultaat van een uitstekende individuele actie. Simon van Halm rondde een prima actie navenant af met nog zo'n twintig minuten op de klok. ZAC was in de slotfase nog wel dichtbij een tegentreffer, maar dat werd met prima keeperswerk voorkomen. Runherd: ''ZAC heeft van de hele wedstrijd drie mogelijkheden gehad. Dat is niet veel voor een koploper. Zalk heeft vandaag gewoon als collectief een heel knappe prestatie neergezet. "