Bands op rapport in 't Ukien

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - 't Ukien is op 11 juni het decor voor een voorronde van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011' voor Regio Oost (Gelderland/Overijssel). Vijf bands gaan de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de regionale finalerondes en worden in twee categorie beoordeeld: door de vakjury en door het publiek.


 


In beide categorie plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale finalerondes. De bands die het podium bestijgen zijn Angelya (uit Kampen), Dehaze, Doctors Orders, Dr. Feelgood tribute, Fatal Conspiracy en Hellbound (Metallica tribute). 't Ukien opent om 20.00 uur haar deuren en het programma begint om 21.00 uur.


 


Na zeven spectaculaire seizoenen van 'The Clash of the Cover Bands' gaat de grootste bandcompetitie van Nederland ook naar Belgi en Luxemburg. Vanaf nu wordt 'The Clash' internationaal, nog groter en spannender stelt de organisatie. "The Clash of the Cover Bands is in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van Nederland. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes."


 


In het nieuwe seizoen is Nederland verdeeld in vier regio's (Noord, Oost, Zuid en West) en Belgi in drie regio's (Oost/Luxemburg, Midden en West). De poppodia voor de Regio Oost-Nederland zijn komend seizoen onder andere Metropool in Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft. Bands kunnen zich opgeven voor de competitie door zich aan te melden op www.theclashofthecoverbands.com. Daar is ook meer informatie te vinden.