Vollenhove zoekt koningin

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

VOLLENHOVE - Vollenhove zoekt een nieuwe Dahliakoningin, de opvolger van de uit Kampen afkomstige Kethuli Bleumink, voor het bloemencorso dat plaatsvindt op 27 augustus. De Dahliakoningin presenteert een dagvullend programma aan bezoekers van het corso. Zij opent de stoet bloemenwagens en showbands die de laatste zaterdag van augustus Vollenhove kleuren. Iedereen die zestien jaar of ouder is kan zich aanmelden.


 



Door middel van een verkiezing in de week voor het corso, wordt de nieuwe koningin verkozen. In verschillende rondes mag zij bewijzen waarom zij de titel 'Dahliakoningin 2011' verdient. Ze moet zichzelf presenteren aan publiek en jury in vrijetijds - en galakleding. Daarbij moet zij iets over zichzelf vertellen, vragen over het corso beantwoorden en het corso kunnen promoten. Niet alleen moet zij wat weten over het corso, ook een vlotte babbel is belangrijk. De Dahliakoningin namelijk met veel mensen een praatje.

De Dahliakoningin is een jaar lang het gezicht van de Vollenhoofse Vereniging voor Volksvermaken (V.V.V.V.). Bij verschillende evenementen wordt de koningin uitgenodigd. Ze is woordvoerster voor radio en tv en reikt verschillende prijzen uit. Volgens de organisatie wordt zij 'net als een echte queen in de watten gelegd. Het haar, make-up en de nagels worden verzorgd door professionals'.

"Misschien klinkt het spannend, 'een verkiezing', maar het valt reuze mee", aldus de organisatie. "De sfeer is gezellig en de verkiezing is een ervaring op zich. Door creatief te zijn en op een eigen manier met opdrachten om te gaan, kan de deelneemster zich onderscheiden van de andere kandidates. En misschien word zij dan wel gekroond door voorgangster Kethuli Bleumink tot 'Dahliakoningin 2011'."

Opgeven kan bij Gretha Rook; per mail gretha.rook@corsovollenhove.nl of per telefoon 0527-243702. Opgeven kan ook bij Henk Veldkamp; per mail henk.veldkamp@corsovollenhove.nl of per telefoon 0527-243810. Voor meer informatie kijk je op www.corsovollenhove.nl.