Leendertse: 'Niet het juiste ritme gevonden'

Sport

KAMPEN - Trainer Wilbert Leendertse van KV DOS Kampen/Veltman was logischerwijs niet tevreden met het spel van zijn ploeg in de derby tegen Wit-Blauw. "We hebben het onszelf veel te moeilijk gemaakt. We hebben nooit ons juiste ritme kunnen vinden."

Leendertse noemde Frank Oranje als voorbeeld. "Hij heeft nooit in het juiste ritme gezeten. Hij speelde te voorspelbaar en gaf de bal veel te snel aan. We konden ons niet losspelen tegen Wit-Blauw. Ook maakten we veel onnodige fouten. Daardoor werden we onrustig in de afwerking. Twaalf goals is veel te weinig."

KV DOS gaat dit veldseizoen voor de titel in de overgangsklasse. De remise betekende duur puntverlies. ''Dat kan gebeuren. Het is maar een puntje. Je weet dat het in een derby anders kan lopen dan je vooraf voorspelt. Ons spel tegen Wit-Blauw was echter niet een kampioen waardig. Dat kan best een bepaalde periode in een wedstrijd, maar dan moet je het oppakken. Dat is ons niet gelukt en dat was ook de verdienste van Wit-Blauw. Deze ploeg heeft het goed gedaan."

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 7 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 13 uur geleden