Bandcontest Stairway to Hedon keert terug

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages


KAMPEN - De bandcontest van Overijssel Stairway To Hedon keert vanaf vrijdag 21 oktober terug voor een tweede editie. Het concept waarin beginnende bands strijden om een plek in het voorprogramma van een concert in Hedon en natuurlijk de eer van de felbegeerde eerste plek. De wedstrijd gaat 21 oktober van start met de eerste voorronde in cultureel centrum 't Ukien in Kampen. Voor deelname kunnen enthousiaste beginnende bands zich nog tot woensdag 5 oktober inschrijven.

Lokale en beginnende bands krijgen bij Stairway to Hedon de kans om zich te laten horen. De voorrondes voor deze bandcontest zijn in oktober en november in 't Ukien (Kampen), Buze (Steenwijk) en Popfront, Het Vliegende Paard en Level Z in Zwolle. Hier zullen meerdere bands tegen elkaar strijden om een felbegeerde finaleplek. Voor het selecteren van de winnaars is er een professionele jury aanwezig. Deze bestaat uit artiesten, programmeurs en journalisten; de kans om ontdekt te worden dus. Bij de voorrondes mag ook het publiek haar stem uitbrengen.


Coaching
De winnende bands krijgen een coachingsdag aangeboden door New Arts Zwolle en Hedon. Bekende artiesten van New Arts gaan de finalisten coachen en klaarstomen voor de finale. De artiesten helpen de bands onder andere op het gebied van presentatie, booking van optredens en het uitbrengen van een demo. Met de kennis van deze ervaringsdeskundigen kunnen de bands zich opmaken voor de grote finale in Hedon op donderdag 1 december.

Inschrijven
Voor Stairway to Hedon is Hedon op zoek naar enthousiaste, jonge, beginnende bands, uit de kop van Overijssel, die hun muziek willen laten horen op het grote podium. Schrijf jouw band voor 5 oktober in via projecten@hedon-zwolle.nl Voorrondes: 21 oktober - 't Ukien Kampen, 26 oktober - Studentertainment Zwolle, 28 oktober - Level Z Zwolle, 4 november - Buze Steenwijk, 11 november- Popfront Zwolle. Finale: 1 december - Hedon Zwolle.