DOS Kampen houdt SDV Barneveld in bedwang

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag een goede prestatie geleverd door titelkandidaat SDV Barneveld in toom te houden. Beide ploegen kwamen op Sportpark De Maten uit op 0-0 en daarmee pakte DOS een bonuspunt. Voor SDV Barneveld betekende dit duur puntenverlies in de strijd om de titel in de eerste klasse D.

DOS had weinig te vertellen tegen het veel sterkere SDV Barnveld, maar omdat de gasten weinig risico's durfden te nemen waren echt gevaarlijke momenten voor het doel van DOS-goalie Nick Karel spaarzaam. In de 1e minuut was oud-dosser Josja Bolks dicht bij de 0-1, maar Marcel Post gooide zich net op tijd voor het schot van Bolks. Daarna drong SDV Barneveld aan, maar de ploeg deed dit veel te doorzichtig. SDV Barneveld was tot de zestien heer en meester, maar daarna miste het creativiteit om het compact spelende DOS echt in verlegenheid te brengen. DOS kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. In de 27e minuut was er een kansje voor Mathijs Winters, maar hij schoot over.

Het gevaarlijkste moment van DOS vond vlak na rust plaats. De beste man aan DOS-kant, Lesley de Munnik, verschalkte de SDV-keeper bijna met een lob vanaf twintig meter. De goalie slaagde er echter in om de bal nog uit de hoek te tikken. In de 62e minuut dook Alex Davelaar gevaarlijk op voor Nick Karel, maar de DOS-goalie redde bekwaam. Invaller Ömer Öztürk creerde namens DOS ook nog een goede kans. Na een een-tweetje met Frank Koenderman raakte hij de bal echter niet goed.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden