GV 's-Heerenbroek viert 40-jarig jubileum

· leestijd 1 minuut Sport

'S-HEERENBROEK - Op zaterdag 16 juli staat 's-Heerenbroek in het teken van de gymnastiek. Op deze dag wordt gevierd dat er al veertig jaar wordt gegymd in het IJsseldorp. Hoogtepunt is een speciale jubileumuitvoering en de uitgifte van een jubileumboekje.

Het ontstaan van de gymnastiek in 's-Heerenbroek valt samen met de realisatie van De Kandelaar in 1971. Vanaf toen was er in het dorp eindelijk een geschikte locatie om aan gymnastiek te doen. De gymnastiek werd opgenomen in de grote omnivereniging Sportvereniging 's-Heerenbroek, waarvan ook het voetbal, tafeltennis en volleybal deel uitmaakten. In 1975 stapte het voetbal uit de sportvereniging en ging zelfstandig verder. Dit voorbeeld werd in 1983 gevolgd door de tafeltennis, de volleybal en de gymnastiek.

In de loop der jaren heeft de gymnastiek altijd een belangrijke functie gehad in het dorp. "Van de tien kinderen in een klas zitten er acht op gymnastiek", vertelt leidster Thea Woning van Gymnastiekvereniging 's-Heerenbroek. "Ook jongens. We hebben een heel grote jongensgroep. Bijna elke leerling zit op gym. Het is niet duur en laagdrempelig."

Gymnastiekvereniging 's-Heerenbroek wil het veertigjarig jubileum van gym in 's-Heerenbroek niet ongemerkt voorbij laten gaan en pakt uit met een feestelijke dag voor jong en oud. 's Morgens om 9.00 uur start de generale repetitie van de jubileumuitvoering. Om 10.30 uur is er een ballonnenwedstrijd voor alle leden. 's Avonds om 19.00 uur begint de speciale jubileumuitvoering. Woning heeft hier veel energie in gestoken. "Ik heb kleding van door de jaren heen van zolder gehaald en verzameld. Daar gaan we gebruik van maken met de muziek van toen en nu", aldus Woning. De entree voor de uitvoering in De Kandelaar bedraagt 1 euro voor kinderen van 4 tot twaalf jaar. Mensen van twaalf jaar en ouder betalen 2 euro.

Gymnastiekvereniging ''s-Heerenbroek roept alle oud-leerlingen, oud-bestuursleden en oud-leiders op om te komen. Vooraf en in de pauze van de uitvoering is er de mogelijkheid om foto's en oude krantenknipsels over de vereniging te bekijken en kunnen leden, oud-leden en andere genodigden zich verdiepen in de historie van de vereniging. Verder ontvangen alle bezoekers een speciaal jubileumboek. Daarin staat de geschiedenis van de vereniging uitgebreid beschreven, worden de namen van alle leiders en bestuursleden vermeld en staan diverse foto's afgedrukt. Het jubileumboekje wordt gratis verstrekt.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden