Wilsum onderuit

MARIËNBERG – Degradatie komt steeds dichterbij voor Wilsum. Zaterdag verloren de oranjehemden met 3-1 van Mariënberg. Wilsum was voor rust op de goede weg (0-1 voorsprong), maar een curieuze treffer bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd (1-1). Na rust speelde Mariënberg zich naar een 3-1 zege. Na de wedstrijd had iedereen het over de 1-1 van Mariënberg. Hierbij speelde de assistent-scheidsrechter Matthijs van de Wetering van Wilsum een beslissende rol. Bij menige wedstrijd steken grensrechters ten onrechte hun vlag omhoog voor buitenspel om hun ploeg op een oneerlijke manier bij te staan. Van de Wetering toonde een voorbeeld van eerlijk vlaggen. In de 35ste minuut trof Mariënberg doel. De treffer werd echter afgekeurd door de arbiter wegens buitenspel. Dit leidde tot protesten van de spelers van Mariënberg. De arbiter ging vervolgens voor advies naar assistent-scheidsrechter Van de Wetering . Die had geen vlagsignaal gegeven, omdat hij geen buitenspel had geconstateerd en zei dit ook tegen de scheidsrechter. De arbiter keurde vervolgens de treffer toch goed. Tot vreugde van Mariënberg, die Van de Wetering na afloop op een voetstuk plaatste op internet. “Een standbeeld voor deze man”, twitterde de club na afloop. “Maar ik koop daar geen brood voor bij de warme bakker”, aldus Wilsum-trainer Jan Stoffer. “Ze zeggen dat eerlijkheid het langst duurt. Daar moeten we dan maar van uitgaan”, aldus Stoffer, die wel benadrukte dat hij Van de Wetering niets kwalijk nam. De gelijkmaker deed geen recht aan de verhoudingen in het veld. Wilsum was in de eerste helft de betere ploeg, maar was niet slagvaardig in de afwerking. Zo lieten Sonke de Velde en Jurre Heldoorn goede kansen liggen. Zo bleef de schade voor Mariënberg beperkt tot één tegentreffer. In de 28ste minuut maakte Sonke de Velde goed gebruik van zijn snelheid en werkte vervolgens doeltreffend af: 0-1. Zeven minuten later viel de veel besproken gelijkmaker.Ook na rust was Wilsum er niet op de belangrijke momenten. Zo liet De Velde in de 58ste minuut weer een grote kans liggen en dat bleef niet zonder gevolgen. Twee minuten later keek Wilsum tegen een 2-1 achterstand aan. Na onnodig balverlies op het middenveld verzuimde Wilsum om voor opruiming te zorgen. Het gaf Mariënberg de kans om in de omschakeling toe te slaan. Acht minuten later was het over en uit voor Wilsum. De thuisploeg kwam op 3-1 via een goed uitgespeelde aanval.