KHC zet reuzensprong richting eerste klasse

KAMPEN - Het sprookje KHC begint steeds indrukwekkender te worden. Zaterdag maakte de ploeg van trainer Berry Wezenberg gehakt van VSCO '61. KHC won met 5-1 en daarmee staat het met anderhalf been in de eerste klasse.

Iedereen die KHC een warm hart toedraagt is momenteel door het dolle heen. De euforie rondom KHC verleidde clubman Joop Spaan tot de uitspraak 'voor KHC geen kunstgras, maar eerste klas.' Het is allemaal begrijpelijk. Wat er bij KHC gebeurt, grenst aan het ongelofelijke. Enkele weken geleden werd directe degradatie nog afgewend en rolde er uiteindelijk een ticket voor de nacompetitie uit de bus. Vervolgens drukte de Kamper ploeg eersteklasser ESC naar de eerste klasse en zaterdag werd een mokerslag uitgedeeld aan VSCO '61. En dat op een manier die opnieuw grote indruk maakte. KHC speelde na rust groots en voetbalde de ploeg uit Oosterwolde compleet van de mat.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. VSCO '61 gaf achterin nauwelijks ruimte weg , zodat KHC geen gelegenheid kreeg om wat uit te richten. In de 29e minuut was VSCO '61 de greep achterin even kwijt en meteen was het raak voor KHC. De sterk spelende Burak Alp was de doelpuntenmaker. KHC liep vervolgens wat te lang met het hoofd in de wolken. In de daaropvolgende  aanval stond het niet goed bij de thuisploeg en VSCO '61 sloeg toe.

In het laatste kwartier kwam KHC op toeren. In de 37e minuut was KHC al dicht bij 2-1. Tom Diender brak door aan de rechterkant en legde vervolgens goed af op Jonathan van Marle die de bal in een keer over het doel schoot. Twee minuten voor rust viel de tweede Kamper treffer. Tom Diender werd de diepte ingestuurd en de aanvaller was te snel voor verdediger Rostand Tiencheu. Diender schudde de VSCO-speler van zich af en rondde bekwaam af. In de slotminuut kopte Tuncer over en verrichtte keeper Cor Straetemans een belangrijke redding bij een vrije bal van VSCO '61.

Na rust kwam er een wervelwind over de gasten heen. KHC was helemaal los en met uitstekend voetbal was er geen houden meer aan voor VSCO '61. In de 54e minuut kwam Van Marle op rechts door. Hij bediende Tuncer op maat, die de 3-1 aantekende. Elf minuten later zorgde invaller Damon Nouri voor 4-1 uit een prachtige aanval voor 4-1. Dit keer zorgde Tuncer voor de perfecte voorzet. In de 76e minuut leidde een fout van Arjo Brink tot de 5-1. Nouri veroverde de bal, ging alleen op de doelman en schoof de bal binnen.

Met deze winst lijkt de wedstrijd van komende zaterdag een formaliteit. VSCO '61 moet komen en zal ruimte weg moeten geven. Ideaal voor de snelle voorhoede van KHC. Het duel in Oosterwolde begint komende zaterdag om 16.00 uur.