Duckside bereikt mijlpaal

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De Duckside, de enthousiaste groep volgers van voetbalvereniging DOS Kampen, had vorige week alle reden voor een feestje. Vorige week bestond de website van de supportersgroepering van DOS vijf jaar. Wat begon als een manier om DOS-foto's te delen groeide uit een groot succes. "Het is een beetje uit de hand gelopen", aldus Frans Habekotte.

Duckside.nl is in Kampen eigenlijk niet meer weg te denken. Veel Kamper voetbalsupporters wisten de afgelopen jaren de weg te vinden naar de alternatieve DOS-site. In vijf jaar trok de site maar liefst 373.000 bezoekers. Tijdens een voetbalweekend ligt het gemiddeld aantal bezoekers op zo'n 500 per dag. Door de week is dat zo'n 300. Goede rapportcijfers voor Frans Habekotte en Henry Kruithof, die de afgelopen jaren veel tijd staken in de site.


Duckside.nl heeft speciaal voor het vijfjarig jubileum een fotocollage gemaakt. Via vijfhonderd foto's worden de hoogte- en dieptepunten van de laatste vijf jaren van de Kamper voetbalclub weergegeven. Dat zal ongetwijfeld weer veel bezoekers trekken. De populariteit van duckside.nl is nog steeds stijgende. "We hebben in 2010 bijna 93.000 bezoekers getrokken. Dat is een stijging van 8 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is gedeeltelijk toe te schrijven aan de voetbalplaatjesactie. We hebben nog nooit zoveel berichten gehad op ons forum over een onderwerp", aldus Kruithof.


Gezien de populariteit van de site lijkt de toekomst rooskleurig, maar dat ligt toch even wat anders. Kruithof gaat voor zichzelf beginnen en heeft noodgedwongen moeten besluiten om te stoppen met zijn werkzaamheden voor duckside.nl en dat brengt Habekotte in een lastig parket. "Een goede webmaster is absoluut noodzakelijk om de boel draaiende te houden. Als ik er geen mensen bij krijg, stop ik ermee. Dan is voor mij de cirkel rond."


 


(Het hele artikel is te lezen in De Brug)

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00