Actiegroep Bye Bye Bypass de straat op

Partnerbijdrages


KAMPEN -  De actiegroep bye bye bypass trekt van 19 t/m 24 september met een groep vrijwilligers de Kampense wijken in om handtekeningen te verzamelen in hun strijd tegen de bypass. Alle stemmen worden zorgvuldig verzameld en geteld. Na telling wordt het resultaat overhandigd aan de Kampen gemeenteraad, staatssecretaris Atsma, minister Schultz van Haegen en de leden van de Vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer. De handtekeningenactie stopt officieel op 30 september.



 


De actiegroep wil burgers de kans geven zich uit te spreken of te laten horen bij de integrale gebiedsontwikkeling IJsseldelta Zuid. Onderdeel van die ontwikkeling zijn de aanleg van een bypass en de bouw van 1300 woningen in kostbaar natuur- en landschapsgebied. Zowel in Kampen, als in Den Haag en bij de provincie Overijssel zijn hierover binnenkort veel politieke beslismomenten. De actiegroep heeft de afgelopen weken flink actie gevoerd.   


 


Wijken


De actievoerder trekken van 19 t/m 24 september de wijken in. De inzamelpunten zijn te herkennen aan het blauw/ groene bye bye bypass materiaal.


 


Maandag: Binnenstad. Inzamelpunt: ter hoogte van de Plantage


Dinsdag: Brunnepe, Oranjewijk, Greente, Hanzewijk. Inzamelpunt: Dr. Damstraat (C1000 M.J. Kuiper).


Woensdag: Cellesbroek, Midden Wetering, Hagenbroek. Inzamelpunt: winkelcentrum Penningkruid.


Donderdag: De Maten en Onderdijks. Inzamelpunt: ter hoogte van Dr. Schaepmanschool.


Vrijdag: Flevowijk. Inzamelpunt: C1000 Jos Van Mierlo, Lovinkstraat.


Zaterdagochtend: Binnenstad Kampen en Markereseplein IJsselmuiden.


Zaterdagmiddag: rond het Oude Raadhuis/ Plantage in Kampen.