Ruim drieduizend bezoekers bekijken nieuwbouw Maarlenhof

Partnerbijdrages

KAMPEN - Ruim drieduizend mensen hebben zaterdag 11 juni de moeite genomen om de nieuwbouw van Maarlenhof in IJsselmuiden te bezichtigen. In anderhalf uur tijd waren er al duizend mensen. Deze week verhuizen de cliten van Maarlenhof naar 'de overkant'. Dan wordt de nieuwbouw in gebruik genomen.



Het nieuwe zorgcentrum bestaat uit 30 verzorgingshuisappartementen, 31 verpleeghuisplaatsen en 25 huurappartementen voor senioren. Iedereen kreeg gelegenheid om de verschillende ruimten te bezichtigen. Er kon ervaring opgedaan worden met de mogelijkheden voor fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Daarvoor was de fitnessruimte ingericht. Bovendien konden de verpleeghuisplaatsen voor psychogeriatrische cliten op de begane grond worden bezocht. Deze woningen grenzen aan een overdekte binnentuin.


Binnentuin


In de binnentuin werd net als in het ruime restaurant gezorgd voor een hapje en een drankje. Daarnaast waren er informatiestands en konden de kinderen zich uitleven op een springkussen. Net als in de oudbouw van Maarlenhof biedt kinderdagverblijf Ienieminie kinderopvang. Ook Ienieminie hield open dag.