KHC ondanks 3-0 voorsprong met lege handen

KAMPEN - KHC heeft zichzelf zaterdag tekort gedaan. De Kamper tweedeklasser stond bij rust op een 3-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-4 van Veensche Boys.

KHC beleefde een dramatische middag en riep het onheil over zichzelf af door een dramatische tweede helft te spelen. In de eerste helft was het beeld geheel anders. Al na negentien minuten spelen stond KHC op een comfortabele 3-0 voorsprong. Jonathan van Marle opende in de 16e minuut de score op aangeven van Leroy Knol. Een minuut later was Burak Alp de aangever en maakte Knol het karwei af. In de 19e minuut scoorde Ibrahim Tuncer 3-0, waarbij de keeper niet vrijuit ging.

Veensche Boys kreeg zo in enkele minuten drie forse tikken te verwerken en zag even later tot overmaat van ramp ook nog een speler wegvallen met een rode kaart. Vlak voor rust waren de ploegen wat betreft het aantal spelers weer in evenwicht, toen Tonko Kruize met rood werd weggestuurd wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Keeper Alex Witkap pakte vervolgens de toekende strafschop.

Na rust zag het publiek een geheel ander KHC. De ploeg speelde matig en kroop in de beginfase van de tweede helft enkele keren door het oog van de naald. In de 55e minuut kreeg Veensche Boys weer een strafschop. Dit keer werd de penalty wel benut. Even later scoorde de gasten de 3-2 uit een vrije trap. Keeper Witkamp zag er hierbij niet goed uit. In de 78e minuut gaf Jonathan van Marle de gelijkmaker weg. Hij sloeg de bal weg en de arbiter kon niets anders doen dan een strafschop geven aan Veensche Boys. Ook deze penalty werd benut.

De arbiter trok veel blessuretijd bij. In de zevende minuut van de extra tijd pakte Veensche Boys zelfs de winst via een verwoestend afstandsschot vanaf ruim dertig meter. Deze granaat bezorgde KHC een enorme kater.