Wilsum en 's-Heerenbroek in balans

WILSUM - In een open wedstrijd hebben Wilsum en 's-Heerenbroek zaterdag de punten gedeeld (2-2). In deze derby kreeg 's-Heerenbroek de beste kansen en scoorde Wiljan van Zuthem pas in de 86e minuut de gelijkmaker namens Wilsum. Logischerwijze zat trainer Gert Vosjan van 's-Heerenbroek dan ook na afloop met een kater. "We hadden deze wedstrijd moeten winnen, maar we hebben Wilsum in leven gelaten." Wilsum kende een goede start en nam in de 7e minuut een voorsprong via Wiliam Kaminyoge. In de 20e minuut kwam 's-Heerenbroek langszij. UIt een strakke voorzet werkte Wiliam Dekker de 1-1 tegen de touwen. Daaran waren beide ploegen gevaarlijk, maar de grootste kansen waren tussen de 30e en 60e minuut voor 's-Heerenbroek. Het gevaarlijkste moment vond vlak voor rust plaats. Een vrije trap van Gilliam Bien belandde tegen de kruising. Een kwartier voor tijd kwam 's-Heerenbroek aan de leiding. William Meuleman bekroonde een goede aanval met een doelpunt. Vanaf de afttrap was Wilsum vervolgens dicht bji de gelijkmaker, maar Alwin van de Wetering liet een goede kans liggen. In de slotfase kwam Wilsum toch op gelijke hoogte. Routinier Jan van Spijker speelde hierbij een belangrijke rol. Als invaller kopte hij de bal door, waarna Wiljan van Zuthem doeltreffend afrondde. Wilsum-trainer Jan Stoffer vond de remise terecht. "Wij hadden het meeste balbezit en 's-Heerenbroek de betere kansen. Wilsum wacht nog altijd op de eerste competitiezege en speelde al drie keer gelijk. "Natuurlijk ben ik niet tevreden met het aantal punten dat we tot nu toe hebben gehaald, maar tegen 's-Heerenbroek misten we een aantal belangrijke spelers. Als we de groep volledig hebben, kunnen we stappen zetten. De eerste overwinning komt steeds dichterbij." Trainer Gert Vosjan was teleurgesteld, maar ziet wel progressie. "We hebben tegen Wilsum teveel kansen laten liggen, maar het spel wordt steeds beter. Toch hebben in twee uitwedstrijden vier punten weggegeven. Bij VV Kampen hadden we moeten winnen, maar spelen we gelijk door een collectieve wanprestatie. Tegen Wilsum maak je het niet af." Foto's: Tennekes

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden