Groene' bus brengt 'groene' school naar ROVA

Partnerbijdrages

MASTENBROEK - De leerlingen van groep 7 en 8 van 'CBS de driemaster' hebben vrijdag een bezoek gebracht aan de ROVA te Zwolle. Voor deze gelegenheid werden de leerlingen opgehaald door een 'groene bus' die uiteraard op biologisch gas reed. Toepasselijk gezien het feit dat de school zich een 'groene school' noemt, aangezien zij in de groene kern van Mastenbroek ligt. Dit alles gebeurde in het kader van de ROVA Groentour. De ROVA Groentour is een educatief programma, gericht op de bovenbouw van het basisonderwijs en heeft als motto: 'Afval Scheiden is Goud'.


Tijdens de heenreis, kregen de kinderen al informatie over afval door middel van een voorlichtingsfilm die in de bus vertoond werd.


Bij aankomst werden de kinderen ontvangen door de heer Van Maanen die de voorlichting verzorgde. De leerlingen leerden tijdens de voorlichting de verschillende afvalsoorten herkennen, hoe deze goed te scheiden en werden bewust van het afvalprobleem.


Ook krijgen zij te zien wat ROVA met het gescheiden afval doet. Hierbij namen ze ook een kijkje op het terrein van ROVA om te zien hoe en wat er zoal ingeleverd en gescheiden wordt. Vooral het elektrische apparatuur wat 'weggegooid' werd, trok de aandacht van de kinderen.


Na afloop speelden de kinderen nog een quiz om zo de opgedane kennis nog even theoretisch te checken en het thuis in de praktijk te brengen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.