Havenkantoor voor Zuiderzeehaven

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages


KAMPEN - De Zuiderzeehaven in Kampen breidt haar faciliteiten uit met een Havenkantoor. Daartoe is onlangs een hectare grond verkocht. Bouwbedrijf Van der Weerd gaat het kantoor bouwen en exploiteren. Het havenkantoor is bedoeld voor bedrijven die haven- of watergerelateerde bedrijvigheid hebben. Zij kunnen behalve kantoorruimte ook bedrijfsunits huren of kopen. Het kantoor zal zich direct naast de toekomstige op- en afrit van de N50 bevinden, als entree van de Zuiderzeehaven.
Volgens Monique Middendorp, directeur van de Zuiderzeehaven, is de realisatie van het havenkantoor een mooie uitbreiding van de voorzieningen van de haven. "Hoewel een kantoor niet het eerste is waar je aan denkt bij een haven, biedt het juist veel mogelijkheden. De op- en overslagbedrijven die nu op de Zuiderzeehaven gevestigd zijn hebben vaak nauwelijks kantoorruimte, terwijl regelmatig vergadervoorzieningen nodig zijn. Dit havenkantoor biedt daartoe alle mogelijkheden. Ook kunnen haven- of watergerelateerde bedrijven, zoals expediteurs, voor langere tijd kantoorruimte huren, waardoor zij dicht bij hun klanten zitten en toch flexibel zijn."




Ook Bert Weever, directeur van Bouwbedrijf Van der Weerd, is blij met de aankoop van de grond. In eerste instantie zal het bouwbedrijf zijn intrek nemen in het havenkantoor, maar de bedoeling is dat het gebouw snel gevuld wordt met allerhande havengerelateerde bedrijven.. "Voor bedrijven die te weinig ruimte nodig hebben om een hele kavel te kopen, maar wel een vestiging dicht bij de haven willen, biedt bedrijfsunits bij het kantoorde ideale oplossing. Daarbij zou je kunnen denken aan onderhoudsbedrijven die veel in de scheepsbouw actief zijn, of logistieke bedrijvigheid."


De plaats van het havenkantoor, direct naast de toekomstige op- en afrit van de N50, is volgens Weever ideaal. "Het zal de nieuwe entree van de Zuiderzeehaven zijn. Bij het ontwerp van het gebouw is dan ook veel aandacht besteed aan de aanblik. Gekozen is voor een modern duurzaam gebouw waarin de nieuwste energiezuinige systemen zijn verwerkt. Ik ben erg tevreden over het ontwerp!" Het havenkantoor zal medio 2012 in gebruik worden genomen.