Weer thuiszege KV DOS

KAMPEN - De korfballers van DOS Kampen / Veltman hebben ook hun tweede thuiswedstrijd in winst weten om te zetten. De derby tegen KV Elburg werd met 18-14 in Kamper voordeel beslist.

Het dure puntverlies tegen Wit-Blauw lag slechts drie dagen achter de rug van de poelenten, maar de ploeg liet zien daar geen last van te hebben. Daar was trainer-coach Wilbert Leendertse blij om: "De ploeg heeft donderdag direct de knop omgezet en zich gefocust op Elburg. Dat is een professionele opstelling en daaraan kun je zien dat de ploeg ook mentaal gegroeid is in de afgelopen jaren."
In de opstelling had Leendertse toch weer gekozen voor de optie om Inger Santman naast Yvonne ten Hove te zetten en Linda Treep naast Trudy de Jong. Het was een goede zet, want door meer aanvallende druk in het eerste aanvalsvak, kon KV DOS zeker in de tweede helft de wedstrijd naar haar hand zetten. De ploeg oogde, ondanks de doordeweekse wedstrijd, fris en speelde verzorgd technisch korfbal met aanvallen over veel schijven.

KV Elburg was de eerste twintig minuten gelijkwaardig niveau aan KV DOS. De Kamper ploeg stond weliswaar steeds voor, maar de marge was steeds minimaal. Tot 7-6 bleef de score in evenwicht. Daarna liep de thuisploeg uit naar 9-6. KV Elburg kwam kort voor rust terug tot 9-7, waarna KV DOS na een lange aanval via Treep toch nog een driepuntenmarge op het scorebord zette.

Na rust was KV DOS zeker de eerste twintig minuten een stuk sterker dan de bezoekers. Mede dankzij de schotkwaliteiten van Ten Hove en Spielhagen liep KV DOS uit naar 14-8 en 15-9 en daarmee was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk kwamen de ploegen uit op een 18-14 eindstand.