Volleyballers Reflex boeken eerste zege in eredivisie

KAMPEN – Floorever Reflex heeft zaterdag de eerste zege van dit seizoen in de eredivisie geboekt. Lycurgus werd met 3-1 verslagen. Hiermee revancheerde de Kamper ploeg zich van de teleurstellende 3-1 nederlaag bij Zaanstad van afgelopen woensdag. De eerste set kon Reflex het eigen spel spelen. Met goede services werd de Groningse verdediging onder druk gezet en aanvallend liep het ook lekker. Vanaf 10-10 kwam Reflex steeds beter in de wedstrijd en domineerde vanaf dat punt de set. Mede door een goede binding over de middenas met spelverdeler Niels van Beek en middenaanvaller Hulsebos kon Floorever Reflex uitlopen tot 19-15. Reflex bleef hard werken voor elk punt en met deze vechtlust werd de eerste set dik verdiend gewonnen (25-18). Daarna ging Reflex op dezeflde voet verder. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat de spelverdeler van Lycurgus geblesseerd uitviel. Op dat moment stond Reflex ruim vijf punten voor, maar om onverklaarbare reden lieten de Kampenaren het helemaal lopen. Lycurgus moest het doen zonder spelverdeler en kwam langszij en zelfs op voorsprong. De fouten aan Reflex kant stapelden zich op en uiteindelijk kostte dit de Kampenaren de set (22-25).Lycurgus schakelde noodgewongen over op het betere recreantenvolleybal. De middenmannen namen de spelverdeling over. Reflex besloot om met minder servicedruk te gaan spelen. Door de mindere servicedruk en de goede aanvallers op de Groningse flanken kon Lycurgus makkelijk bijblijven. Na enkele discutabele beslissingen van de arbiter kon Reflex pas doordrukken: (25-19). Ook daarna bleef Reflex moeite houden met de blokkering van Lycurgus. Bij een achterstand van twee punten greep Reflex-coach Henk Hansma in. Hij bracht Sandor van Straten weer in. Daarna kon Reflex pas aan het einde van de set het verschil maken (25-20).

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 7 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 8 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 8 uur geleden