Valse start KHC op kunstgras

KAMPEN - KHC speelde afgelopen zaterdag voor het eerst op het eigen kunstgrasveld. Dit werd geen succes. De ploeg verloor met 0-3 van Sparta Enschede. "Het contrast met de wedstrijd tegen FC Zutphen was groot", aldus trainer Herman Oosterhaar. "De jongens hadden een offday." KHC kende wel een goede start. In de eerste kwartier was de ploeg enkele keren gevaarlijk. Damon Nouri verscheen alleen voor de goalie, maar slaagde er niet in om te scoren. Ook waren er kansen voor Ronald Arends en Tom Diender. In de 25e minuut viel de eerste treffer aan de andere kant. De verdediging van KHC zag er hier niet goed uit. In de eerstvolgende aanval van KHC ontsnapte Sparta Enschede. Ronald Arends liet een dot van een kans liggen. Twee minuten later ging het weer mis bij KHC. Gerben Drewel, de vervanger van de geblesseerde Michiel Kuipers, haalde een doorgebroken speler in het strafschopgebied neer. De toegekende strafschop werd benut door de gasten. Na deze treffer zakte KHC ver weg. Na rust ging KHC enthousiast van start. De aansluitingstreffer hing in de lucht, maar bleef uit. Het was Sparta Enschede dat nog een keer tot scoren kwam. Foto's: Tennekes