Van jazzballet tot hiphop tijdens derde editie 'Kampen Danst'

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

KAMPEN - Met tv-programma's als 'So you think you can dance' en de 'Dancebattles' is dans de laatste jaren steeds popuairder geworden. En dat Kampen ook een groot aantal dansliefhebbers kent, wordt van vrijdag 18 mei tot en met zaterdag 2 juni duidelijk. De derde editie van de' Kampen Danst' marathon vindt dan weer plaats. In samenwerking met Vuur en Vlam Produkties en de Stadsgehoorzaal Kampen bruist de Hanzestad dan van de dansactiviteten en worden er bijzondere voorstellingen en heel veel workshops aangeboden.

De dansweek wordt vrijdag om 19.00 uur op de Plantage geopend met een wel heel bijzondere verrassing. Marketingmedewerker Marjolein Boom van de Stadsgehoorzaal wil er nog niet te veel over loslaten. "Maar dit is nog niet eerder in Kampen geweest!."

Verder is er vrijdag een moderne dansvoorstelling te bewonderen van het Groningse dansgezelschap  Noord Nederlandse Dans. Liefhebbers van tapdans, hiphop en musicaldans  kunnen meedoen aan de Sunday Sessies die op 20 mei van 10.00 tot 15.30 uur in de Stadsgehoorzaal worden gehouden. Musicalster Pieter de Groot is dan ook aanwezig en leert de cursisten een dans aan uit de musical Saturday Night Fever.  En ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen op woensdag 23 mei meedoen aan drie workshops. Hierin gaan ze niet alleen dansen, maar ook graffiti spuiten, rappen en toneelspelen. Deze dag wordt afgesloten met een presentatie voor alle ouders.

Black Swan
De dansfilm Black Swan is op woensdagavond 23 mei te zien in de Stadsgehoorzaal:  een psychologische thriller over een danseres die de hoofdrol krijgt in het beroemde ballet het Zwanenmeer. En Vuur en Vlam Produkties presenteert op vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei de voorstelling "Tribute to the dance": Een project waarin dansgroepen van dansschool van den Berg, Quintus, RKDOS, Wilhelmina en IJGV een eerbetoon geven aan de grote dansiconen Pina Bausch, Bob Fosse, Michael Jackson en Martha Graham. En wie zelf lekker los wil gaan komt naar  het dansfeest dat op zaterdagavond vanaf 21.00 uur in de Stadsgehoorzaal wordt gehouden en  waar verschillende dj's komen draaien.
De Dansmarathon wordt afgesloten met de familievoorstelling 'Stuk Gedanst'.  De voorstelling is een vervolg op het bekende sprookje van de gebroeders Grimm 'Het geheim van de stuk gedanste schoentjes'.  Boom danst zelf ook mee in de voorstellingen, en leerlingen van RK Dos  en van andere dansscholen uit de omgeving maken onderdeel uit van het ballet.
Tijdens 'Kampen Danst' verzorgt een aantal amateur dansgroepen ook hun jaarlijkse voorstelling. De dansafdeling van RKDOS danst op 19 mei in de Stadsgehoorzaal en op 2 juni is het de beurt aan de dansgroepen van Quintus.  In sporthal de Oosterholthoeve komen op zaterdag 2 juni alle dansverenigingen uit Kampen en IJsselmuiden samen voor het jaarlijkse evenement 'de Zomerdansdag'.
De Dansmarathon wordt georganiseerd door de Stadsgehoorzaal in samenwerking met productiebedrijf Vuur en Vlam, dat begin 2012 door de danseressen Germa Scholten en Marjan Hommes werd opgericht. "Hun kantoor zit in de Stadsgehoorzaal dus we zitten dicht bij het vuur", lacht Boom. "Dit jaar duurt de Dansmarathon 2012 nog  langer dan vorig jaar en er zijn nog meer workshops", vertelt ze enthousiast. "Ook de Tribute to the dance' met een eerbetoon aan de grote choreografen is nieuw.
Of Kampen een echte dansstad is? Ik denk het wel. Kampen heeft een groot dansaanbod en kent veel dansliefhebbers." Ook de dansrage op tv heeft er volgens haar mee te maken. "En doordat  hiphop weer in opkomst is trekt het ook jongens aan. Het doel van de Dansmarathon is om het dansen nog meer onder de aandacht te brengen. En er is keuze uit veel verschillende stijlen, van moderne dans tot jazz."

Voor informatie of reserveringen kijk op de website van de Stadsgehoorzaal www.stadsgehoorzaalkampen.nl of bel naar (038) 331 73 73.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00