Passie Paasconcert in Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - In de klankrijke Bovenkerk aan de Koornmarkt wordt op 23 april (stille zaterdag) een Passie Paasconcert georganiseerd. Het concert is uniek omdat er door twee enorme koren wordt opgetreden: het 190 leden tellende Christelijk Waddinxveens Mannenkoor 'De Gouwestem' onder de enthousiaste leiding van Martin Mans en het 200 leden tellende Groot Nederlands Jongerenkoor, deze avond eveneens onder leiding van Martin Mans.

Vele bekende musici werken mee aan het concert, zoals de organist Aarnoud de Groen uit Den Haag, de pianist Gezinus Veldman uit Vroomshjoop, de violiste Willemijn Veldman en het meest bekende trompetduo uit Nederland: Arjan en Edith Post.

De muziekstukken van het jongerenkoor zijn zeer divers en voeren de bezoekers van het wereldberoemde 'Via Dolorosa' via vele andere geestelijke liederen naar de prachtige lijdenspsalm 22. Het mannenkoor zal naast Passie Paasliederen ook het Benedictus van Karl Jenkins en het Halleluja van G.F. Händel ten gehore brengen. De gezamenlijke koren besluiten het concert met het 'Nieuw Jeruzalem'.

Door middel van sponsoring is de toegangsprijs laag gehouden: 12 euro per kaartje en maximaal 30 euro per gezin. Wie online boekt, ontvangt hierover nog een extra online boekingskorting.

Het Passie Paasconcert is een van bijna tien concerten uit de concertreeks, die Stichting OneDay dit jaar organiseert. Andere concerten in deze reeks vinden onder andere plaats in Leiden, Apeldoorn, Woerden, Stolwijk en Delft. De stichting wil met het organiseren van de concerten gelden bijeen brengen voor de ondersteuning van organisaties die zich richten op het gehandicapte kind. Zo worden dit jaar projecten van Jemima, Siloah, Emmaüs, Jedidja en 'Kom en Zie' ondersteund.

De toegangskaarten voor het Passie Paasconcert in Kampen zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij : Boekhandel Plantage Bos, Oudestraat 41/43; Boekhandel De Pelgrim, Dorpsweg 75, IJsselmuiden; Expert Genemuiden, Westerkade 80 Genemuiden. Meer informatie staat op: www.passiepasen.nl en www.degouwestem.nl.