Wilsum wint van VSW

WILSUM - In eigen huis heeft Wilsum de tweede zege van het seizoen behaald. Hekkensluiter VSW werd met 3-1 verslagen. Belangrijke man bij de oranjehemden was Wiljan van Zuthem. Hij scoorde drie keer.

Wilsum speelde een goede eerste helft en creerde in de eerste 45 minuten veel mogelijkheden. De schade bleef voor VSW beperkt tot twee treffers. In de 17e minuut scoorde Wiljan van Zuthem op fraaie wijze de 1-0. Pas in de 37e minuut verdubbelde dezelfde Van Zuthem uit een scrimmage de marge.

Na rust was het spel van Wilsum een stuk minder. Toch kreeg de ploeg van trainer Bart Ester nog kansen om verder weg te lopen, maar Harmen Siedsma raakte de paal en Van Zuthem was niet trefzeker met zijn hoofd. In de 65e minuut miste Jan van Spijker een strafschop. Vier minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip na een overtreding van Gert Barneveld. VSW schoot wel raak.

In de 70e minuut werd VSW-keeper Mulder weggestuurd wegens het neerhalen van de doorgebroken Harmen Siedsma. Wilsum speelde de numerieke meerderheid niet goed uit. Wel kwam het nog een keer tot scoren. In de 90e minuut tekende Van Zuthem voor zijn derde treffer.