Gratis bloedsuikermeting tijdens diabetesweek

Partnerbijdrages

KAMPEN - De maand november staat bij apotheken in het teken van diabetes. Vanaf 14 november start de Diabetesweek in apotheken in heel het land. apotheek. Iedereen met een verhoogd risico op diabetes kan van 14 november tot en met 19 november naar de apotheek komen om de bloedsuikerwaarde te testen.

Op dit moment zijn er 250.000 mensen in Nederland die diabetes hebben, maar het nog niet weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, organiseren de Nederlandse apotheken de Diabetesweek in de apotheek.

Tijdens deze week kunnen mensen met een verhoogd risico op diabetes type twee gratis bloedsuiker laten testen. De risicotest van 'Kijk op Diabetes' bepaalt of mensen een verhoogd risico hebben. Deze test kunnen zij doen in de apotheek of op www.kijkopdiabetes.nl. Door middel van een klein vingerprikje kan de bloedsuikerwaarde getest worden. In slechts vijf seconden is de test gedaan. Een afspraak maken is niet noodzakelijk. Nuchter zijn ook niet.

In Kampen en IJsselmuiden kan iedereen elke morgen vanaf 14 november van 9.00-12.00 uur bij alle ACY-apotheken terecht voor de bloeduikertest. De ACY-apotheken zijn apotheek Brun Aqua  wilhelminalaan 18, apotheek Ebbingepoort 1ste Ebbingestraat 19, apotheek de Wetering silene 2a, en apotheek IJsselmuiden, hogehuisstraat 13.