KHC pakt punt in knotsgek duel

KAMPEN - KHC leek zaterdag in Oldebroek op weg naar een nieuwe nederlaag toen OWIOS in de 76e minuut op een 3-0 voorsprong kwam. De Kamper club toonde echter veel veerkracht en boog de achterstand om in een 3-3 gelijkspel.

KHC kende dit seizoen veel ongelukkige momenten, maar dit keer zat het eindelijk eens mee. De ploeg van trainer Berry Wezenberg begon veel te slap en dat leidde tot diverse kansen voor OWIOS. De thuisploeg verdiende een voorsprong, maar na een kwartier nam KHC de regie in handen. De Kampenaren maakte daarna tot de rust een heel sterke indruk. Kansen waren er voor Ibrahim Tuncer, Damon Nouri en Ronald Arends, maar de sterk spelende keeper Marcel van der Beek hield zijn doel in de eerste helft schoon.

Na rust leek KHC het duel snel uit handen te geven. In de 49e minuut profiteerde OWIOS van gestuntel in de KHC-defensie. Daarna maakte OWIOS in de 73e minuut op randje buitenspel de 2-0. Drie minuten later volgde de 3-0. Het leek over en uit voor KHC, maar in de 78e minuut kwamen de gasten terug. Ronald Arends ging door op karakter en schoot de 3-1 binnen. Vijf minuten voor tijd zorgde Jonathan van Marle voor 3-2. KHC moest ruimte weggeven en OWIOS kreeg alle gelegenheid om daarvan te profiteren. William van den Hul liet drie opgelegde kansen liggen. Zo bleef KHC in leven en dat werd in blessuretijd verzilverd. Jonathan van Marle bekroonde een goede wedstrijd door de gelijkmaker aan te tekenen.

'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 4 uur geleden