KHC bereikt finaleronde nacompetitie

OMMEN - KHC heeft de finaleronde van de nacompetitie bereikt. Na de 2-0 zege van de Kamper club tegen OZC Ommen bleef KHC zaterdag in Ommen relatief gemakkelijk op de been. Het tweede duel eindigde in 2-2. In de finaleronde treft KHC Blauw Geel '55. De winnaar speelt volgend seizoen in de eerste klasse. KHC had het eigenlijk alleen in de beginfase moeilijk. OZC schoot als een komeet uit de startblokken en gaf vol gas. Het leidde gelijk tot een aantal gevaarlijke situaties voor het Kamper doel. Een onrustig spelend KHC ontsnapte enkele keren, maar in de 5e minuut profiteerde de thuisploeg van wanorde in de Kamper defensie. Daarna kreeg KHC wat meer controle. In de 9e minuut liet KHC voor het eerst van zich horen. Justin Drost nam het vijandelijke doel onder vuur, maar zijn schoot ging ver naast. In de 14e minuut kwam KHC langszij. Een ingooi van de sterk spelende Tom Diender werd doorgekopt. Via de vingertoppen van de goalie ging de bal tegen de lat. Vervolgens reageerde Maurice Hofstra attent en tikte de gelijkmaker binnen. Tot de rust waren beide ploegen nog één keer gevaarlijk. Zo kon KHC-keeper Kevin Dijkstra met moeite de bal tot hoekschop verwerken na een aanval van OZC. Aan de andere kant schoot Ronald Arends rakelings over. Na rust was KHC de betere ploeg. In de 46ste minuut was Tom Diender dicht bij de 1-2. Na een individuele actie ging hij alleen af op de keeper. Vervolgens schoof hij de bal rakelings naast. Daarna lieten Arends en wederom Diender goede kansen liggen en vloog een vrije trap van OZC maar net naast het KHC-doel. Invaller Jeffrey van der Vlist, die werd ingebracht voor de leeg gespeelde Tom Diender, bracht KHC definitief in veilige haven: 1-2. Daarna ontketende OZC nog een slotoffensief. In de counter liet KHC enkele grote kansen liggen. Ver in blessuretijd kwam OZC nog op 2-2, maar de treffer viel te laat om KHC nog te verontrusten. Blauw Geel '55 vormt nu het laatste obstakel voor KHC richting de eerste klasse. De ploeg uit Ede won met 0-2 bij FC RDC. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in 2-2. Op Hemelvaartsdag is de eerste wedstrijd tussen KHC en Blauw Geel in Kampen. Het duel op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur. Twee dagen later is de return in Ede.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden