Archeologisch onderzoek sloopterrein Margaretha krijgt vervolg

Partnerbijdrages

KAMPEN - Vanwege de belangrijke archeologische vondsten die deze zomer in de bodem van het sloopterrein van Margaretha zijn aangetroffen, krijgt het archeologisch onderzoek de komende weken een vervolg. In opdracht van deltaWonen en in nauw overleg met de gemeente Kampen voert ADC ArcheoProjecten vanaf 11 oktober tot half november het vervolgonderzoek uit.

In juni werden na het graven van proefsleuven aan de kant van de Boven Nieuwstraat, onder andere restanten ontdekt van het voormalige Sint Geertruidensgasthuis. Deze fundamenten waren aangebracht op slieten; horizontale houten stammen die voor een stevige ondergrond zorgden. Het onderzoek naar deze resten wordt voortgezet. Verder wordt de archeologische waarde van de laatmiddeleeuwse en latere bebouwing aan de kant van de Burgwalstraat in kaart gebracht. Ten behoeve van dit onderzoek wordt de komende periode dan ook een extra proefsleuf gegraven.

Het vervolgonderzoek heeft geen gevolgen voor de planning van de nieuwbouw van Margaretha. Na het archeologisch onderzoek start deltaWonen met het bouwrijp maken van de grond. De bouw zelf start half december.