VVD: 'Economische positie van regio en woonklimaat verbeteren'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

REGIO - De provinciale grenzen tussen Overijssel, Drenthe en Gelderland mogen geen enkele belemmering vormen bij het versterken van de economische positie van de regio Zwolle. Dat hebben de fracties van de VVD in de gemeenteraden van Zwartewaterland, Dronten, Hattem, Kampen, Meppel, Staphorst en Zwolle in een gezamenlijke vergadering in Zwolle uitgesproken.


De komst van de Hanzelijn en een verdere verbetering van de infrastructuur in de driehoek Zwolle, Meppel en Kampen moeten volgens de VVD worden aangegrepen om de economische positie van de regio en het woonklimaat te verbeteren. Innovatie en een goede afstemming tussen de gemeenten van de woningbouwprogramma's staan hoog op het lijstje van de regionale liberalen.

VVD Zwartewaterland wil de samenwerking met de regio Meppel, Zwolle en Kampen versterken vooral door infrastructurele verbeteringen zowel op het water als over de weg.

De Meppeler VVD-fractie geeft aan dat de gemeente Meppel economisch sterker gericht is op Zwolle dan op Hoogeveen en die samenwerking ook met Zwartewaterland dan ook meer en meer zoekt. VVD Hattem geeft aan in voorzieningen zoals gezondheidszorg, onderwijs en werkgelegenheid gericht te zijn op Zwolle, en wil dat uitgangspunt verder uitbouwen. Dronten noemt de aanstaande Hanzelijn een mooie stap, maar wil de infrastructurele verbindingen nog verder versterken.

Alle zeven VVD-fracties gaan er bij hun eigen colleges op aandringen zich bij oritatie op de 'Economische regio' niet te beperken tot traditionele samenwerkingsverbanden tussen steden. 'Na de crisis ook weer verder gaan' is hiervoor het belangrijkste motief.

De bedoeling is dat de zeven fracties periodiek bij elkaar komen. Ook de VVD-wethouders in de regio worden hierbij betrokken. De volgende bijeenkomst vindt plaats op uitnodiging van de VVD Kampen.