Aron Abma kan niet stunten op NK

NIJMEGEN/MARKELO - Judoka Aron Abma van Sportcentrum Soonenberch heeft niet voor een stunt kunnen zorgen bij het NK tot 21 jaar in Nijmegen. Hij verloor twee partijen. Per gewichtsklasse waren de beste veertien judoka's van Nederland aanwezig, waaronder de huidige Nederlands kampioen bij de senioren Jordy Bakkes. In de eerste ronde kwam Abma kracht te kort tegen Ivo Bekema en verloor na twee minuten met ippon. Bekema zou later het brons pakken. In de verliezersronde waren er tegen Jelmer Touw (Kenamju, Haarlem) kansen voor beide judoka's. In een goede en spannende partij moest Abma toch genoegen nemen met een nederlaag. Helaas werd er ondanks een goede en spannende partij verloren. Abma mag nog twee jaar in deze leeftijdsklasse uitkomen en heeft nog voldoende gelegenheid om zich te bewijzen in de top van het Nederlandse judo in zijn leeftijdsklasse. De judoteams van Van Dijk en Sonnenberch kwamen afgelopen zaterdag met drie gecombineerde teams in actie bij het eerste toernooi voor judoteams in de klasse 12 tot en met 15 jaar in Markelo. Twee teams creeerden een goede uitgangspositie voor de finaleronde. Een ploeg moet in de volgende ronde nog flink aan de bak om de finaleronde te halen. Zo’n dertien verschillende judoverenigingen, met gemiddeld 4 teams per vereniging, uit regio Oost waren van de partij. De twee deelnemende teams van Van Dijk/Sonnenberch in de klasse tot 12 jaar won alle wedstrijden overtuigend. Het team onder de 15 jaar had het moeilijker. Deze ploeg begon door het ontbreken van een deelnemer met een achterstand. Dit verhoogde druk bij de overgebleven judoka's. Zij moesten winnen om toch nog kans te maken op de zege. Het team won slechts een van de vier wedstrijden en mag in de volgende ronde geen punten meer verspelen om nog kans te maken op de finaleronde.